Jedna z tych potraw w które wierzy się dopiero po spróbowaniu, sam przepis nie brzmi jakoś tak specjalnie zachęcajaco ale wierzcie mi że smak jest naprawdę warty podjęcia ryzyka.
Może z powodzeniem stanowić jedną z potraw imprezowych.
Komu się ją poda każdy chce przepis, to jedziemy:
0,5 kg pieczarek, 0,5 kg mielonego mięsa, por, serek
almette, serek topiony, 2 litry bulionu. Bulion zagotuj i wsyp skrojony w
talarki biały por, pieczarki w ósemki podsmaż na maśle i dodaj do bulionu podobnie mięso mielone ( usmaż na maśle i dodaj do reszty).
podgotuj, aż por będzie miękki. Serki do wysokiego naczynia wlej
szklankę gorącej wody i zblenduj jak uzyskasz jednolitą konsystencję
wlej do gotującego się bulionu z pieczarkami, porem i mięsem. zagotuj
dopraw solą i pierzem. Ja używam almette ziołowy a topiony
śmietankowy.Smacznego.
no ach...
OdpowiedzUsuńto jest pyszne :)
Usuń